Iedereen in contact.

Dé app voor scholen en ouders om eenvoudig te communiceren

MySchoolApp Junior is er voor alle scholen in het basis- en speciaal onderwijs die belang hechten aan goede informatie-uitwisseling met ouders; en voor scholen die het belangrijk vinden dat relevante informatie over kinderen door ouders die dat willen gedeeld kunnen worden. Op één plek treft een ouder alle relevante informatie voor zijn/haar kinderen.

MySchoolApp Junior wordt gebruikt voor zowel ouders, leerkrachten en uiteraard de school zelf!

 

Handige app voor ouder(s)

Steeds meer ouders werken een groot deel van de week. Daardoor missen zij de gesprekken op het schoolplein en kost het meer tijd om iedere moeder en vader van de klasgenootjes te leren kennen. En hoe zorg je dat je als moeder toch meedoet aan dat afscheidscadeau dat door de hele klas geregeld wordt? Met MySchoolApp Junior:

  • zijn ouders altijd direct op de hoogte van hun kind, door berichten van de juf/meester;
  • weten ouders dat het klasgenootje van hun kind vandaag jarig is;
  • kunnen ouders onderling contact houden over bijvoorbeeld schoolactiviteiten en speelafspraken;
  • hebben toegang tot de door ouders toegevoegde informatie over elkaar en hun kinderen, zoals contactgegevens, allergiegegevens en andere bijzonderheden.
Bekijk alle functies voor de ouders

“ Mijn kind zat net op school, en wilde gaan spelen bij een vriendje van haar. Doodeng vond ik dat. Ik had die mensen nog nooit gezien of gesproken. In alle drukte op het schoolplein telefoonnummer en het adres in mijn telefoon gezet, waar ik mijn dochter later die middag weer op kon halen. Wat had ik toen graag MySchoolApp Junior gehad, dan wist ik zeker dat de contactgegevens klopten. Dat had mij een hele onrustige middag bespaard!”

Kim Jansen (moeder van Bas van 4 jaar)

 

Leerkrachten gebruiken de app voor directe communicatie

De leerkracht heeft behoefte aan direct contact met de ouders. Maar kinderen blijven over, gaan naar de BSO, of worden steeds vaker door opa en oma opgehaald. Het contact met de ouders is daardoor schaars. Deze app helpt de communicatie tussen leerkrachten en ouders te verbeteren. Met MySchoolApp Junior:

  • kan de leerkracht berichten sturen naar ouders van 1 kind;
  • kan de leerkracht berichten sturen naar alle ouders van 1 of meerdere groepen;
  • activiteiten binnen de groep bijhouden in de activiteitenkalender.
Bekijk alle functies voor de leerkracht

“We hadden op woensdag verkeersles, maar we kwamen nog twee ouders tekort voor de begeleiding. Dus op dinsdag zond ik in de ochtend een berichtje naar alle ouders van de kinderen uit mijn groep. Een uurtje later had ik maar liefst 3 ouders die ook wel wilden helpen!”

Johan Duiker (leerkracht groep 5)

 

Communicatie app voor de (basis)school

Een goede communicatie met de ouders van de kinderen op school is misschien wel de belangrijkste taak van een school. Ouders laten hun kinderen achter en verwachten dat er goed voor hen wordt gezorgd. Maar ook dat zij het tijdig weten als er iets mis is, er hulp nodig is bij activiteiten of als er een studiedag gepland is waardoor het kind vrij is. Met MySchoolApp Junior:

  • kan de school de ouders op de hoogte houden door middel van pushberichten;
  • stelt de school de ouders in staat omeenvoudig in contact te komen met elkaar;
  • kan de school een online activiteitenkalender bijhouden.
Bekijk alle functies voor de school

“We maken altijd een mooie jaarkalender, want dat is dan ook direct onze schoolgids. Maar gaandeweg het jaar veranderen er weleens wat data van de kalender. Daarom zijn we zo blij met de activiteitenkalender van MySchoolApp Junior. In een paar seconden passen we de data aan en kunnen we een berichtje sturen om de ouders te attenderen op de aanpassing.”

Ronald Klerk (directeur middelgrote basisschool)