Snel aan de slag met MySchoolApp Junior?

We helpen u graag op weg met het ingebruiknemen van MySchoolApp Junior. Via de onderstaande 7 stappen zorgen we dat u snel gebruik kan maken van de functies.

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden, dan verwijzen we u naar de desbetreffende support-pagina’s, die staan aan rechts in het menu.

En, er zijn vragen? Neem gerust contact met ons op!

Stap 1 - Licentie bestellen

a. U bestelt op onze website een licentie voor 1,2 of 3 jaar.

b. U ontvangt direct na betaling via de email de bevestiging, factuuroverzicht en uw inloggegevens voor ‘mijn account’. In ‘mijn account’ beheert u uw licentie; u kunt deze inzien en tegen het einde van de looptijd ook hier vernieuwen.

c. Op portal.myschoolappjunior.nl kiest u voor (1) ‘Registreren’. Vul (2) de benodigde velden in. De ‘Naam van uw school’ kan later aangepast worden. Bij ‘E-mail-adres’ vult u het ‘Licentie email-adres’ in, dit staat in de ontvangen email.  Zorg dat u zich dan registreert met de API key (= licentiecode: wc_order_…) en een nieuw door u gekozen wachtwoord.

Wanneer de status van de betaling nog op on-hold staat in ‘Mijn account’, is de betaling nog niet verwerkt en heeft u nog geen Api key/ licentiecode ontvangen. Dit kan het geval zijn als u heeft gekozen voor een handmatige overboeking!

Get_Started_registreren_1

 

Get_Started_registreren_2

Stap 2 - Portalkant van de school inrichten

a. Nu kunt u inloggen (3) met uw emailadres en wachtwoord welke u in de bevestigingsmail ontvangen heeft om in de ‘backoffice’ (portal) van MySchoolApp Junior te komen. Get_Started_inlog_1

b. Bij “instellingenmenu – Gebruikers” (4) kunt u uw wachtwoord wijzigen.
c. Naam en logo van de school voor het splashscreen (openingsscherm van de app) zijn in te voeren bij “instellingenmenu – Instellingen” (5) . Hier kunt u ook de adresgegevens invullen die in de app getoond worden. In het vrije tekstveld kan overige informatie ingevoegd worden, zoals een afbeelding van het schoolgebouw of bijv. de naam van de directie.

Portal_Instelling wachtwoord_school

 

 

Stap 3 - Het aanmaken van de leerkrachten

De derde stap is het aanmaken van de leerkrachten. Dit doet u via ‘Beheer’ en dan de optie ‘Leerkrachten’. U voegt de leerkrachten toe, met de naam zoals u wilt dat ze getoond worden aan de ouders die de app gebruiken.

leerkracht

 

 

Stap 4 - Het aanmaken van de groepen / klassen

De vierde stap is het aanmaken van de Groepen.

Kies linksbovenin ‘Groepen’ en kies ‘Nieuw’. Geef de groep een naam, u kunt hier ook een afkorting in opnemen om bijvoorbeeld een dependance aan te geven.

User cases (13)

Kies nu de nieuwe Groep, en via ‘Leerkrachten’ koppelt u de juiste leerkracht(en) aan de groep. Nu worden deze namen getoond als leerkrachten van deze groep in de app van de ouders en leerkrachten. De gegevens onder ‘Algemeen’ kunnen desgewenst aangevuld worden.

Get_Started_importeren groep-leerkrachtkopp

 

 

Stap 5 - Kalender, Nieuwsberichten en Blog gebruiken

De app kan gevuld worden met Nieuwsberichten, Kalender (Activiteiten) en Blog-berichten. Voor nieuwe gebruikers is het prettig als er een eerste Blog of Nieuwsberichten is geplaatst, en dat in de Kalender bijvoorbeeld de activiteiten voor de hele school voor de eerste week/weken al ingevuld zijn.

Hier leest u hoe dat eenvoudig kan:

* Nieuwsberichten aanmaken

* Schoolkalender gebruiken

* Een Blog-bericht plaatsen

Stap 6 - Gebruikers toevoegen (Leerkrachten en beheerders)

De groepen zijn aangemaakt, de leerkrachten gekoppeld. En de 1e informatie is ingevoerd. Nu kunnen de andere gebruikers aangemaakt worden.

Gebruikers kunnen met 2 profielen aangemaakt worden:

* Leerkrachten: Deze gebruikers kunnen aan een of meerdere groepen gekoppeld worden, en in de portal op Groepsniveau gegevens bekijken en aanvullen. Leerkrachten kunnen inloggen op de app.

* Administratie: Deze gebruikers kunnen niet aan een groep gekoppeld worden, zij kunnen in de portal alle functies gebruiken. En, zij kunnen niet in de app inloggen.

Via Beheer – gebruikers treft u alle gebruikers van MySchoolApp Junior die een ‘leerkracht’ of een ‘administratie’-account hebben.

Gebruikers-overzicht

Via “Nieuw” voegt u een nieuwe gebruiker toe. Het email-adres wordt de gebruikersnaam. U kunt een ‘welkomstwachtwoord’ genereren. Hiermee heeft een nieuwe gebruiker gelijk toegang. Uit veiligheidsoogpunt raden we aan om na het maken van een Gebruikersaccount, via  ‘Stuur uitnodiging’; de nieuwe gebruiker zelf een wachtwoord te laten aanmaken. De gebruiker ontvangt dan een email met een link om een wachtwoord aan te maken; dit is de veiligste optie om een gebruiker toegang te geven.

Gebruikers-nieuw

Bij ‘Type’ zijn 2 keuzes; ‘Administratie’ of ‘Leerkracht’. Iemand met de rechten van ‘Administratie’ heeft toegang tot alle functies van de school; maar kan niet gekoppeld worden aan een klas. Een ‘Leerkracht’ kan niet bij de beheerdersinstellingen waarmee gebruikers worden toegevoegd en verwijderd.

Wanneer type ‘Leerkracht’ geselecteerd wordt, kan er een naam uit de lijst aan het emailadres gekoppeld worden.

Gebruikers-leraarlijst

Indien het om een nieuwe gebruiker gaat, type ‘Leerkracht’, moet de betreffende leerkracht eerst bij ‘Leerkrachten’ aangemaakt worden, om aan het juiste emailadres te kunnen koppelen.

 

Stap 7a - Ouders en Kinderen toevoegen (per stuk - handmatig)

De laatste stap! De ouders / verzorgers worden met hun kinderen toegevoegd aan MySchoolApp Junior.

De groepen zijn aangemaakt, de leerkrachten gekoppeld. En de 1e informatie is ingevoerd. Nu kunnen de andere gebruikers aangemaakt worden.

 

Nieuwe leerling invoeren

Wanneer gedurende het schooljaar leerlingen aangemeld worden, kunnen ze handmatig ingevoerd worden door een gebruiker met ‘administratierechten’.

Als het om meerdere leerlingen gaat, kan ervoor gekozen worden een nieuwe import via een excel-bestand te doen. Let bij een nieuwe import via excel-bestand er wel op, dat het hier alleen om nog niet eerder toegevoegde leerlingen gaat om dubbele leerlingen te voorkomen.

Stap 1: Nieuwe ouder toevoegen (indien noodzakelijk)

Als de ouder(s)/verzorger(s) nog geen kinderen op deze basisschool hebben moeten deze eerst als gebruiker voor MySchoolApp Junior worden aangemaakt:

1. Ga naar het instellingmenu.

2. Selecteer ‘Ouders/verzorgers’

3. Klik rechtsboven op ‘Nieuw’

4. Voer in het pop up scherm het emailadres en naam van de ouder in en klik op ‘Opslaan’

Stuur via “Stuur uitnodiging” een email zodat de ouders/verzorgers worden uitgenodigd een wachtwoord aan te maken en de app te downloaden en te gaan gebruiken.

 

Stap 2: Nieuwe leerling toevoegen

De nieuwe leerling wordt handmatig toegevoegd als leerling van de school:

5. Ga naar het instellingenmenu.

6. Selecteer ‘Leerlingen’.

7. Klik rechtsboven op ‘Nieuw’.

8. Voer in het pop up scherm de naam in en klik op ‘Opslaan’.

Stap 3: De nieuwe leerling koppelen aan de ouder(s)/verzorger(s)

De nieuwe leerling komt onderaan de lijst en kan gemakkelijk via de zoekfunctie geselecteerd worden. Klik op de naam.

9. Klik in het submenu op ‘Ouders/verzorgers’.

 

10. Selecteer via het plusje de juiste ouder/verzorger uit de lijst, om de ouder aan het kind te koppelen.

11. Via het kruisje kan de ouder ook weer verwijderd worden.
Wanneer ouders later in de app andere contactpersonen toegevoegd hebben, zijn deze hier ook terug te vinden. Door de naam te selecteren zijn de contactgegevens rechts zichtbaar.

12. Klik in het submenu op ‘Algemene gegevens’, scrol iets naar beneden en koppel bij ‘School-groep’ de juiste groep aan deze leerling. Nu wordt deze leerling ook in de betreffende groep in de leerlingenlijst getoond. (de velden bij de leerling, ook de medische gegevens, worden gevuld door de ouders in de app)

 

Stap 7b - Ouders en Kinderen toevoegen (via import)

De laatste stap! De ouders / verzorgers worden met hun kinderen toegevoegd aan MySchoolApp Junior.

De groepen zijn aangemaakt, de leerkrachten gekoppeld. En de 1e informatie is ingevoerd. Nu kunnen de andere gebruikers aangemaakt worden. In deze stap leggen we uit hoe dat middels ‘importeren’kan; dat is een handige tool om in 1 keer een grote hoeveelheid ouders / verzorgers en kinderen te importeren in de portal.

Maar, importeren kan bij verkeerd gebruik ook zorgen voor een groot aantal dubbelingen in groepen en leerlingen. Mocht u vragen hebben, of twijfelen over het importeren van gegevens, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

Dit waren de 7 belangrijkste stappen voor het ingebruik nemen van MySchoolApp Junior.

Bijna klaar, want via ‘Beheer – Notificaties’ kunt u naar uw wensen de instellingen nog aanpassen voor de berichten die door ouders en leerkrachten vanuit de App gestuurd kunnen worden. Hiermee bepaald u wie een bepaald type bericht wel of niet moeten ontvangen; en regelt u dat een bepaald type melding ook (als cc-email) naar een bepaald email-adres toegestuurd wordt. Dit is met name handig voor ziekmeldingen.