Aan de slag!

 

Op deze pagina treft u de stappen die u kunt doorlopen om MySchoolApp Junior in gebruik te nemen.

Speciaal voor de beheerder hebben we op onze supportpagina’s een ‘Quick-start handleiding‘. In 7 stappen is MySchoolApp Junior ingericht voor uw basisschool.

Voor de school:

 

 1. U bestelt op onze website een licentie voor 1,2 of 3 jaar.
 2. U ontvangt direct na betaling een bevestigingsmail met uw inloggegevens voor de portal van MySchoolApp Junior.
 3. Hiermee kunt u zich registreren, inloggen in de portal en uw eigen school-omgeving inrichten.
 4. Met een excelbestand (csv-formaat) kunt u via de portal alle namen van de leerlingen, de groep en het emailadres van de ouders inlezen. Bij de instellingen kunnen de leerkrachten als gebruikers worden aangemaakt en gekoppeld aan de juiste groep.
 5. Ouders en leerkrachten ontvangen een email waarmee ze hun wachtwoord kunnen instellen. Na het downloaden van de app (iOS of Android) kunnen ze inloggen in de app en de contactgegevens verrijken.

Voor de leerkracht:

App:

 1. U ontvangt een mail van uw school met een link waar u uw wachtwoord in kunt stellen. De app kunt u gratis  downloaden in de store (iOS en Android).
 2. U logt met uw emailadres en wachtwoord in op de app.
 3. U kiest uw groep.
 4. Heeft u kinderen op dezelfde school als waar u werkt? Dan kunt u met een ander emailadres als ouder inloggen; zo blijven de gegevens goed gescheiden.
 5. U kunt met de app aan de slag. Voor meer informatie en praktische voorbeelden, bekijk onze supportpagina’s!

Portal:

Naast de berichten in de app, kunnen de functies via de portal beheerd worden. Dezelfde inloggegevens geven u toegang tot de portal als leerkracht.

Voor de ouders / verzorgers:

 

 1. U ontvangt een email op het emailadres welke bij de school bekend is en maak via de link uw persoonlijke wachtwoord aan.
 2. Download de MySchoolApp Junior uit de stores (iOS of Android) en log in met uw emailadres en wachtwoord.
 3. Selecteer uw kind en voer de gegevens in. Doe dit bij al uw kinderen die in de app getoond worden.
 4. Verrijk hierna uw gegevens bij ‘Contact informatie’ (rechtsboven bij het tandwieltje) en voeg indien gewenst extra contactpersonen met hun gegevens toe. Dan kan ook het Kinderdagverblijf of de Oppas-Oma zijn!