MySchoolApp Junior: informeert en verbindt

MySchoolApp Junior. Voor school en ouders

Voor kinderen en ouders is ‘naar school gaan’ een grote stap. In korte tijd leren ze andere kinderen kennen, samen een boterham eten en na school mee om bij anderen te spelen. Voor de ouders een spannende tijd, waar wonen de klasgenootjes, hoe heten de ouders eigenlijk? Wie had er koemelk-allergie, was dat Lars of Thijs?

Ook voor de oudere kinderen verandert er veel. Ouders gaan niet altijd meer mee de klas of school in. Er wordt meer beroep gedaan op de zelfstandigheid van de kinderen; huiswerk, boekbesprekingen, spreekbeurten. Als ouder is het fijn toch nog van alle zaken op de hoogte te zijn.  En als leerkracht is het zeer gewenst de ouders ook in de bovenbouw gemakkelijk van allerlei zaken op de hoogte te stellen.

Vanuit de school wordt zoveel mogelijk informatie gedeeld; een spelletjesmiddag, zwemspullen mee, of een herinnering aan de ouder—info-avond van 20u vanavond. In een kalender deelt de school de jaarplanning.

Met MySchoolApp Junior heeft u alles in huis om alle belangrijke informatie van de school overzichtelijk aan te bieden aan de ouders; én u stelt ouders in staat om meer over elkaar te weten te komen met als resultaat een betere zorg voor ieder kind. Ouders die elkaar kennen leveren een grotere bijdrage aan de samenhang op het schoolplein, én het helpt om de kinderen ook buiten de school meer met elkaar te laten spelen.

Aan de slag!

Wilt u weten hoe u aan de slag kunt met MySchoolApp Junior? Op deze pagina treft u de stappen die u kunt doorlopen om MySchoolApp Junior in gebruik te nemen. Lees verder >>

Hoe werkt het

MySchoolApp Junior is een native app met een bijbehorende beveiligde portal-omgeving waar de basisschool alle instellingen beheert. Lees verder >>

Voordelen

MySchoolApp Junior is een complete app voor de basisschool, waardoor de communicatie voor leerkrachten en tussen ouders leuker en makkelijker wordt. De voordelen op een rijtje >>

Veiligheid en privacy

MySchoolApp Junior is een gesloten en veilige omgeving, en gegevens worden alleen getoond als men ze zelf deelt. Lees verder >>

1. Kalender met activiteiten

In MySchoolApp Junior kan de school een activiteitenkalender bijhouden. Zo zijn ouders altijd, en vooral overal op de hoogte van de schoolactiviteiten van hun kind. De ouder kan gemakkelijk instemmen met die extra vergadering morgenmiddag, een vrije dag plannen om mee te gaan als begeleider van de schoolreis of bekijken hoe laat de ouderavond begint.

Via de website is de jaarkalender eenvoudig door de school aan te maken, iedereen ziet alleen de relevante activiteiten voor zijn groep(en). De leerkracht kan via de website en via zijn/haar App een activiteit toevoegen.

Alle gebruikers kunnen eenvoudig de app koppelen aan de agenda van de mobiele telefoon; zo heb je alle belangrijke data in een overzicht!

2. Informatie over kinderen delen

Morgen komt Jeroen eten, maar was hij niet ergens allergisch voor? Met MySchoolApp Junior kunnen ouders met elkaar informatie delen over hun kinderen. Ouders vullen zelf  de gegevens in, waarvan ze vinden dat ze voor andere ouders handig kunnen zijn.

In die gegevens kan naast de contactgegevens informatie opgenomen worden over allergie, medicatie of anders. En na de speelafspraak stuur je de ouders gemakkelijk een bericht als Jeroen bijvoorbeeld zijn tas heeft laten liggen. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de ouders en leerkrachten van de groep van het kind.

3. Berichten / mededelingen

Je krijgt per dag zoveel berichten, maar welke zijn nu belangrijk en welke kan je later lezen? Met MySchoolApp Junior staan alle relevante mededelingen overzichtelijk vermeld in het nieuwsoverzicht. De school of de leerkracht kan naar keuze een bericht plaatsen in het overzicht, of een mededeling als push-bericht sturen als het informatie bevat die gelijk handig is voor de ouders. De nieuwste berichten en mededelingen staan met de actuele verjaardagen altijd handig bij elkaar in 1 overzicht!

Ouders kunnen de leerkracht een bericht sturen als ze in de file staan, of als een kind ziek is. Zonder de les te verstoren heeft de leerkracht alle informatie bij elkaar! Snel en direct contact.

4. Checkpoint

Het rapportgesprek plannen en niet meer intekenen op de lijst aan de deur? Wel zo handig dat je dit soort zaken met Checkpoint op ieder moment en overal kunt regelen.

Deze functie biedt de leerkracht en ouders vele mogelijkheden. Rapportgesprekken plannen, ouders om hulp vragen tijdens een excursie, afvinklijstjes voor het kerstdiner; alles is in Checkpoint te regelen. Ouders maken hun keuze voor het gewenste tijdstip of reageren op een verzoek en de leerkracht heeft alle gegevens overzichtelijk bij elkaar.

“De datum waarop mijn collega een brainstorm wilde plannen, kwam mij bekend voor. In de app zag ik waarom: ik zou die dag met mijn dochter mee zou gaan op schoolreisje!”

“Die verjaardagskalender is zo handig! Nu had Tom de dag ervoor een tekening voor zijn beste vriendje gemaakt, die hij hem op de ochtend van zijn verjaardag kon geven.”

“Door een bericht aan de ouders via de app, wisten zij direct dat er vanmiddag een andere juf voor de klas stond omdat juf Annemieke ziek naar huis was gegaan.”

“Ik wilde de vader van Jade bereiken omdat ze bij ons wilde blijven eten. Maar Jade’s ouders zijn gescheiden en ik had alleen het nummer van haar moeder. In de app vond ik zijn nummer.”