Mijn groep (leerkracht)

mijn groepenIn MySchoolApp Junior beheren de ouders zelf de gegevens van hun eigen kinderen.

Bij ‘Mijn groep’ ziet de leerkracht in de app de leerlingen van de groep waaraan hij/zij gekoppeld is. Wanneer de leerkracht aan meerdere groepen gekoppeld is, ziet hij/zij hier de leerlingen van de groep die de leerkracht bij ‘Mijn Groepen’ actief heeft gezet.

Indien de leerkracht niet de juiste leerlingen in ‘Mijn Groep’ ziet staan, kan dit komen doordat:

  • de leerkracht niet de juiste groep actief heeft staan in de app (schuifje bij ‘Mijn Groepen’).
  • de leerkracht in de portal niet aan de juiste mijn groepgroep is gekoppeld.
  • de leerlingen niet in de juiste groep staan.

 

mijn groepDe laatste twee opties kunnen in de portal gecontroleerd worden bij het instellingenmenu ‘Leerkrachten’.

Selecteer de betreffende leerkracht en kijk bij het kopje ‘Groepen’ in het linker menu aan welke groepen hij/zij gekoppeld is.mijn groep_portal

Als deze koppeling in orde is kan er gekeken worden of de leerlingen in de juiste groep staan. Ga in het hoofdmenu (boven) naar ‘Groepen’, selecteer de gewenste groep en kijk in het submenu (links) onder ‘Leerlingen’ of de juiste leerlingen in de groep staan.

mijn groep_portal_2

Wanneer dit niet het geval is, kan bij het submenu ‘Algemene gegevens’ de juiste groepsnaam bij deze leerlingen ingevoerd worden.

 

mijn groep_portal_3

Daarna kan per groep of per leerling gezocht worden in welke groep de leerlingen staan. Ook hier kan op dezelfde manier de groep leerlingen in een andere groep geplaatst worden, door de naam van de groep te wijzigen.

Zie voor meer uitleg hierover de supportpagina’s over de portal functies ‘Groepen’ , ‘Leerlingen’ en ‘Leerkrachten’.