Mijn berichten – leerkracht

leerkracht_mijnberichtenDe leerkracht kan vanuit de app via “Mijn berichten” een bericht versturen aan de ouders/verzorgers van de groep. Wanneer de leerkracht een ouder individueel een bericht wil versturen, kan dit per mail via het kindprofiel op de door de ouders aangegeven email-adressen.

In de portal worden de 5 standaard berichten beheerd. Alle ontvangen berichten worden getoond bij de app-gebruikers onder ‘Nieuwsberichten’; via de Notificatie-instellingen in de portal kan er ingesteld worden welk type bericht ook als e-mail en/of als push-notificatie verstuurd wordt.

MySchoolApp Junior koppelt een bericht automatisch aan het ‘kindprofiel’ dat geactiveerd is, en selecteert op basis daarvan welke leerkrachten en welke ouders het bericht moet kunnen lezen via een push-bericht of welke ontvanger het bericht in hun mailbox ontvangen. Er hoeft dus geen geadresseerde ingevuld te worden.

In de portal kan ingesteld worden dat een ‘Bericht’ standaard als CC aan een e-mailadres toegestuurd kan worden. Dit is bijvoorbeeld handig om een absentiemelding van een leerling ook gelijk administratief te kunnen verwerken.

Gebruikers van de app kiezen één van de standaardberichten, voeren een onderwerp in en kunnen extra tekst toevoegen aan het bericht.