Groepsnieuws

 

Algemeen

Voor nieuws dat een specifieke groep van de school betreft selecteert u “Groep” in het hoofdmenu. Vervolgens selecteert u de desbetreffende groep en kiest u voor groepsnieuws in het submenu.

Via de knop “Aan extra groepen toevoegen” kunt u het aangemaakte bericht eenvoudig kopieren naar een selectie van andere groepen; handig bij parallel-klassen of een bericht aan de dependance of de gehele bovenbouw.

 

Een nieuwsbericht aanmaken

Een nieuwsbericht wordt aangemaakt door “nieuw” te selecteren rechts bovenin uw scherm. U krijgt een pop up scherm om specifieke informatie toe te voegen aan uw nieuwsbericht. U kunt nu:
1. Een datum selecteren (deze bepaald de volgorde van Nieuwsberichten in de app)
2. Een onderwerp aan het bericht geven
3. Uw nieuwsbericht invoeren

Wilt u een afbeeldingen toevoegen aan de tekst? Dat kan via ‘drag&drop’ oftewel ‘slepen’ vanuit een webpagina, of de Verkenner. Meer over het gebruik van afbeeldingen lees u hier.

Als u tevreden bent met de tekst dan kiest u voor opslaan. Het nieuwsbericht zal binnen enkele seconden op de app te zien zijn.

Een nieuwsbericht bewerken of verwijderen

Als u het bericht heeft gevonden dan kunt u deze selecteren door op de onderwerp regel te klikken. Bij het selecteren ziet u de onderwerp regel al oplichten. Zodra u het bericht opent krijgt de mogelijkheid om het bericht te wijzigen of verwijderen.