Groepskalender

 

Algemeen

Via het onderdeel groepen in het hoofdmenu kunt u de groep selecteren waarvan u de kalender wil bekijken. Een activiteit kan tijdens het aanmaken rechtstreeks gekopieerd worden naar een aantal andere groepen van de school. Dit kan handig zijn om een activiteit aan te maken voor bijvoorbeeld een gehele onderbouw, een dependance of 2 parallelklassen.

Wilt u een overzicht of een activiteit toevoegen voor de gehele school? Dat is mogelijk, u selecteert de schoolkalender in het hoofdmenu.

 

Een groepsactiviteit aanmaken

Een groepsactiviteit wordt aangemaakt door via groepen de specifieke groep te selecteren. In de groepskalender heeft u de mogelijkheid om een activiteit van een groep aan te maken. U selecteert een dag door op de + te klikken. Vervolgens krijgt u een nieuw scherm waarin de activiteit wordt aangemaakt. De gegevens van de activiteit kunt u nu invoeren via de volgende stappen:

1. Het onderwerp van de activiteit

2. Als het een dagactiviteit betreft dan vinkt u dit aan;

3. U selecteert een icoon passend bij de activiteit

4. U selecteert de begin- en eindtijd (als ‘Gehele dag’ is aangevinkt worden de tijden niet weergegeven in de app)

5. Bij ‘Omschrijving’ kunt u aanvullende informatie of opmerking over de activiteit vermelden. Wilt u een afbeeldingen toevoegen aan de tekst? Dat is mogelijk via ‘drag&drop’ oftewel ‘slepen’ vanuit een webpagina, of de Verkenner. Meer over het gebruik van afbeeldingen lees u hier.

De afbeelding wordt automatisch aangepast aan de breedte van het telefoonscherm.

Bent u tevreden met de inhoud? Dan kunt u opslaan. De informatie is binnen enkele seconden zichtbaar op de app.