Checkpoint

Checkpoint is per groep in te zetten voor meerdere doeleinden, waarbij ouders hun keuze kunnen aanvinken. Zo is Checkpoint in te zetten als (rapport)gesprekkenplanner, afvinklijst voor het kerstdiner, oproep voor vervoer/begeleiding, etc.

1. Een nieuw Checkpoint-item wordt aangemaakt door bij de Groep naar Checkpoint te gaan en “nieuw” te selecteren rechts bovenin uw scherm.

 

 

2. Bij de “algemene gegevens” vult u de status (Verborgen, Alleen lezen of Actief), titel en de omschrijving in. In de omschrijving kunt u de ouders meer informatie geven welke getoond wordt wanneer ze het Checkpoint item openen.

Verborgen: Het Checkpoint bestaat wel maar is niet gepubliceerd. Handig ten tijde van de voorbereiding van een activiteit; of om de uitkomsten voor later moment te bewaren.

Alleen lezen: Er kunnen door de ouders geen keuzes (meer) gemaakt worden. Ouders kunnen hun eigen keuze nog zien. Zo weten ze hoe laat ze een rapportbespreking hebben, of welk gerecht ze voor het kerstdiner maken.

Actief: Ouders kunnen hun keuze maken in Checkpoint.

3. U kunt een bericht sturen om de ouders te verzoeken Checkpoint in te vullen, ouders die gereageerd hebben een bericht sturen met verdere informatie of een reminder sturen aan de ouders die nog niet gereageerd hebben. Dit bericht wordt als een email verstuurd. Een andere mogelijkheid om ouders te attenderen Checkpoint te raadplegen, is door een Nieuwsbericht aan te maken in het Groepsnieuws.

 

4. De inhoud van het Checkpoint item kunt u aanmaken bij “Optielijst”. In de velden kunt u ieder gewenst item invullen. Dag en tijdstip, zodat de ouders hun tijdstip voor de rapportgesprekken kunnen aanvinken; eten voor het kerstdiner; knutselspulletjes voor een creamiddag of aan te vinken namen voor vervoer naar de excursie, etc. Ook kunt u hier de keuze maken, de optie eenmaal aangevinkt onzichtbaar te maken.

Wanneer u een optieveld heeft ingevuld kunt u op “Voeg toe” klikken. Zo komt er steeds een nieuw leeg veld beschikbaar.

Wanneer u ‘blijft zichtbaar’ niet aan vinkt, zal de optie (nadat deze 1x is gekozen) voor andere ouders niet meer zichtbaar zijn in de app. Als deze keuze wel is aan gevinkt, blijft de optie zichtbaar, maar niet meer  te kiezen als een andere ouder deze optie heeft gekozen.

 

Wanneer uw optielijst klaar is kunt u hem rechtsboven “Opslaan”.

Alleen in de portal is zichtbaar welke ouder welke optie heeft aangevinkt.

Tip: ieder aangemaakt Checkpoint-item kan bewaard blijven om het opnieuw te gebruiken. Dit doe je door de status op “verborgen” te zetten.