Checkpoint in de app

Ouders kunnen op de hoogte worden gesteld van een actief Checkpoint-item, via een email verstuurd door de leerkracht vanuit Checkpoint of een Nieuwsbericht (met push notificatie) die ze in de app ontvangen.

De ouders kunnen in Checkpoint de aangegeven optielijst openen en hierin door middel van een schuifje hun keuze aangeven. Hiermee is hun keuze gemaakt, waarbij groen actief is, en kunnen alleen zij dit zelf nog wijzigen. Of de keuze zichtbaar, maar niet verkiesbaar, blijft eenmaal door een ouder aangevinkt, hangt af van de instellingen voor het Checkpoint item in de portal

App_Checkpoint3

In de app versie voor de leerkrachten zien de leerkrachten alleen dat er een optie is aangevinkt. Door wie deze optie is aangevinkt, is zichtbaar in de portal. Een item dat door een ouder is gekozen wordt niet meer getoond als optie voor andere ouders. 

Wanneer het wenselijk is een print van de optielijst te hebben, bijvoorbeeld voor de rapportgesprekken, kan dit vanuit de browser worden geprint.

Checkpoint is groep gebonden. De ouder kan voor ieder van zijn of haar kinderen Checkpoint apart invullen door het andere kind te selecteren bij Mijn Kind(eren).