Algemene informatie over MySchoolApp Junior

 

MySchoolApp Junior is een native app met enkele hybride componenten. De app werkt lokaal en synchroniseert periodiek met de informatie op onze servers. De basis is de portal waarin een school bepaalt op welke wijze er met de app gewerkt kan worden.

Er zijn 2 versies van de app; 1 voor ouders/verzorgers en 1 voor leerkrachten. De app is er zowel voor iOS (Apple 7.0.1 en hoger) en Android (Play-Store, versie 4.4 en hoger).

De portal is volledig webbased en is via iedere browser te benaderen via portal.myschoolappjunior.nl.

Alle verbindingen tussen de app en de portal verlopen via beveiligde SSL-verbindingen van en naar onze API-server. In de adresbalk is dit altijd te herkennen aan de ‘https’ aanduiding. Afhankelijk van de browser wordt hier soms ook een groen ‘slotje’ afgebeeld om aan te geven dat u via een beveiligde verbinding werkt met de portal.dia techniek

Ouders delen op vrijwillige basis informatie met de school en met elkaar. Om dit te kunnen garanderen is het toevoegen van informatie over de kinderen uitsluitend mogelijk via de app van de gebruikers / verzorgers.

MySchoolApp Junior is hét communicatiemiddel voor de gehele school; daarom zijn er functies die zowel voor de ‘Groep’ werken, en functies voor de gehele ‘School’. Een bericht of activiteit voor meerdere groepen kan natuurlijk ook! Meer hierover leest u bij ‘Functiegebruik‘.

Er zijn 3 typen gebruikers binnen MySchoolApp Junior, Ouders/Verzorgers, Leerkrachten en Beheerders. Zij hebben alle drie verschillende rechten, meer hierover leest u bij ‘Beheer portal’.

Via het onderdeel ‘App‘ leest u meer over de functies die de Ouders / Verzorgers en Leerkrachten in MySchoolApp Junior aantreffen. Via ‘Portal‘ treft u als beheerder alle informatie over de instellingen die u kunt gebruiken om de app aan te passen aan uw eigen school.