Algemeen Portal

Met het opgegeven emailadres en het verstrekte of aangemaakte wachtwoord kan worden ingelogd in de portal.

De portal bestaat uit een instellingenmenu, hoofdmenu, groepsmenu en submenu.

portal2Het instellingenmenu bevindt zich rechtsboven in het scherm bij het tandwieltje.

Dit tandwieltje is alleen zichtbaar, wanneer je bent ingelogd als ‘administratie’. De leerkracht heeft dus geen toegang tot het instellingenmenu. Het tandwieltje is dan ook niet zichtbaar.

In het hoofdmenu, bovenaan in de witte balk, kan er een keuze gemaakt worden uit 4 functies die voor de gehele school van toepassing zijn. Wanneer hier iets aangemaakt wordt, wordt dit bij de ouders/verzorgers van alle groepen getoond.

Het groepsmenu, in de blauwe balk onder het hoofdmenu, is zichtbaar wanneer er bij groepen een groep geselecteerd is. Hier kan specifieke groepsinformatie toegevoegd worden welke alleen zichtbaar is voor de ouders gekoppeld aan de betreffende groep. Bij groepsnieuws kan er wel aangegeven worden of het bij meerdere groepen getoond moet worden. Dit is bijvoorbeeld handig in geval van berichten die per bouw bedoeld zijn, of wanneer er een bericht voor twee parallelgroepen bestemd is.

portal3

Het submenu bevindt zich aan de linkerkant van het scherm en is beschikbaar wanneer er een groep of een persoon geselecteerd is.

Wanneer er een groep, bericht, blog of persoon geselecteerd is, kan via ‘Terug naar overzicht’ (rechtsboven in de blauwe balk) weer terug gegaan worden naar de overzichtspagina van de betreffende functie.

Bij ‘Beheer portal’ leest u meer over de aanbevolen aanpak.